• PAINTING IS JUST ANOTHER WAY OF KEEPING A DIARY

Vårt konstnärsmaterial

Konstnärsmaterial

Vi vill kunna erbjuda billiga produkter men med hög kvalitet. När du har börjat skapa ska du inte fastna på att det är dyrt att slutföra eller förädla dina konstverk. Vi tror oss ha konstnärsmaterial till konkurrensmässiga priser och vi har den snyggaste siten inom området. 

Tips för att välja rätt konstnärsmaterial

Oavsett om du är erfaren eller nybörjare på att skapa så kan valet av teknik, färg, pensel och underlag kan göra stor skillnad för hur ditt verk blir. Det är viktigt att anpassa teknik och material för den person du är. Leta inte efter den dyraste penseln eller en färg av artistkvalitet om du inte behöver det – sök efter den färg, penseln eller penna som passar dig bäst. För nybörjare rekommenderar vi därför alltid den enklare och billigare akrylfärgen före den lite dyrare oljefärgen.

Det är skapandet som är det viktiga inte resultatet.

Vad vill du ha för underlag till ditt skapande - skissblock, målarblock eller canvasduk?

Ett skissblock är väldigt smidigt att ha med sig om man är ute och rör sig mycket. Att kunna skissa när och var man än hamnar är en frihet som inte ska underskattas. Din skiss kan vara en bas för något du vill fortsätta på i ateljén, den kan vara något du blir klar med på plats och skissen kan vara din ventil för stundens känslor – den behöver inte ens sparas. Vi har prisvärda skissblock i vårt sortiment som passar alla.

Gillar du att måla utomhus men ändå vill ha en lätt utrustning med dig är ett akvarellblock och ett akvarell-set smidigt och lätt att ta med sig. Att måla med akvarell är inte alldeles lätt att bemästra och kanske inget för den nybörjaren men har du provat och känner behov är det en stor frihet att komma ut ur ateljén utan så mycket utrustning.

Föredrar du att måla på duk eller dukpannå har du valet att använda olja eller akryl som medium, oavsett om det är oljemålning eller akrylmålning som är din ”grej” så kan du hitta målarduk på rulle, uppspänd kanvas och pannåer i vårt sortiment. Vi duk i linne, bomull, jute och mix med bomull/syntet till billiga priser. Vi har också uppspänd canvas på lager för dig som vill ha det.

Färgerna

Hos Art of Veda hittar du allt från akrylsprayfärg till tusch och pigment. Vi har självklart olja, akvarell och akrylfärg från välkända varumärken. Nivåerna av konstnärsfärg är från hobbyfärg via studiofärg till riktigt bra artistfärg.

Akrylfärg är en snabbtorkande färg med färgpigment blandat med ett akrylbindemedel. Färgen är möjlig att lösa upp i vatten tills den har torkat. För att ändra färgens egenskaper kan man tillsätt olika medium.

Akvarell målas ofta med en tjock pensel som kan hålla mycket vätska, samtidigt som den kan formas till en mycket fin spets. Den finaste kvaliteten görs av mårdhår. Även penslar av gethår, oxhår och syntet kan användas.

Oljefärg är en långsamtorkande färg som består av färgpigment och en oxiderande olja, oftast linolja. Som lösningsmedel använder man traditionellt balsamterpentin.

Penseln är ditt viktigaste redskap

Valet av pensel påverkas av vad du ska måla, vilken teknik du målar (akvarell, olja, tusch m.m), men även till stor del om vad du själv är bekväm med när du vill vara kreativ. Inom skapande finns det inget som är rätt eller fel.

Målningsmedier och det lilla extra

Den sista touchen på dina alster kan du få när du provar olika medier i din färg och lägger till glitter, struktur eller testar med pouring medium för att skapa otroliga mönster. Fantasin har inga gränser, prova, gör om när du inte blev nöjd. Kom ihåg det finns inget rätt eller fel inom konst.

Vi kan också erbjuda prisvärda alternativ bland, skissblock, akvarellblock, akrylblock, pastellblock, vaxpastell, oljepastell, torrpastell, tuschpennor, kolpennor och mycket mer. För det lilla extra på dina konstverk har vi även ett stort utbud av glitter, bladmetal, konturfärger, glitterlim och sprayfärger.

Art of Veda

Vi startade Art of Veda 2012 och vi som driver är passionerade konstnärer och ser detta som ett sätt att inspirera andra att börja måla. Vi ser Art of Veda som en marknadsplats där konstnären och konstälskare möts. Här kan vi inspirera varandra och få inspiration av andra.

Det ska vara lätt att konstnärsmaterial - i vår webbbutik eller via våra ca 40 återförsäljare. Här har även våra 30 st konstnärer en plattform att uttrycka sig och sin konst i vårt webbgalleri, oberoende av kritiker och förstå-sig-påare. Hos Art of Veda är glädjen att skapa i fokus.

Vi kan erbjuda konstnärsmaterial och målartillbehör för alla nivåer av konstnärskap. Vi har material av hobby, studio och artistkvalitet.

Vi på Art of Veda hoppas att du ska känna inspirationen växa och ser fram emot att ha dig som kund.

{{::gettext('Back to top')}}