Konstnärer
Galleri
Utställningar
Konstkurser

KÖPVILLKOR
Hos oss skall du vara trygg när du handlar! Vi följer därför Konsumentköplagen samt E-handelslagen. Är det något du undrar över är du förstås välkommen att kontakta oss på info@artofveda.com. Som köpare är du skyldig att läsa våra köpvillkor och följa de regler och råd som finns beskrivna här. När du beställer en vara hos oss betyder det samtidigt att du har accepterat och godkänt alla gällande betingelser i våra regler och köpvillkor.

FRAKTKOSTNAD
Fraktkostnad tillkommer på alla beställningar och läggs till totalkostnaden innan du bekräftar din beställning. Beställningar över 1500 kr är fraktfria. Frakten är endast 59 kr för leverans till utlämningsställe (skrymmande gods 99 kr). Som företagskund kan du välja att få leverans direkt till ditt företags adress för 99 kr. I händelse av prisjustering förbehåller vi oss rätten att tillämpa leveransdagens pris (dock kontaktas du först för godkännande). Vi reserverar oss även för eventuella skrivfel.

Fraktpriser - Art of Veda

LEVERANS 
Art of Veda levererar endast inom Sverige i dagsläget. De flesta mindre varor kan skickas med brev och kommer då levereras till din postlåda. Brev som speditören inte kan leverera till din postlåda samt paket kommer istället aviseras till dig och du kan hämta upp dessa hos anvisat ombud. Observera att Art of Veda inte kan påverka speditörens bedömning om ett brev går att leverera till postlåda eller om du får hämta ut det.

Leverans sker till utlämningsställe inom 2-4 dagar efter att ordern är mottagen (gäller lagervaror). Vid mindre försändelser skickas varorna via posten direkt till din leveransadress. Det kan förekomma en dags leveransfördröjning till vissa delar av Norrland och till Gotland, denna är inte inräknad i den beräknade leveranstid ovan.

Längre leveranstider än angivet kan förekomma under perioder då vi har hög belastning p.g.a. hög orderingång.

Väljer ni Klarna som betalningsmetod kan leveransen endast ske till er folkbokföringsadress!

AVGIFT FÖR OUTLÖSTA PAKET 
Vid outlösta paket debiterar vi en avgift om 395 kr (inkl moms) för att täcka de avgifter som uppkommer i samband med att paketet går i retur till oss. 

TRANSPORTSKADAT GODS 
Om en vara skadas eller kommer bort under transporten är säljaren ansvarig. Du som kund skall meddela Art of Veda så snart som möjligt om du hittat en skada, vi rekommenderar därför att du tar bort ytteremballage och inspekterar dina varor i anslutning till att du mottar dem. Meddelande om skada eller bortkommen leverans måste vara Art of Veda tillhanda utan dröjsmål, eller inom skälig tid om du varit förhindrad att påtala felet vid leverans.

Observera att ni inte får använda den fraktskadade produkten och att emballaget ska behållas, så att detta kan besiktigas vid handläggning av ärendet. 


VILLKOR - PRIVATPERSONER
Ångerrätten gäller i 14 dagar från det att du har tagit emot varan i enlighet med gällande konsumentlagar på Konsumentverkets hemsida. Ångerrätten gäller endast om produkten och dess originalförpackning kan återlämnas i väsentligen oförändrat skick. Produkten får inte vara använd men du har självklart rätt att öppna förpackningen för att titta närmare på den.
Skulle du vilja byta eller lämna tillbaka en produkt står du som kund för returkostnaden. Art of Veda betalar portot tillbaka till dig vid eventuellt byte av produkt. Vi återbetalar alltid allt du har betalat för att få hem varan när du utnyttjar ångerrätten. Kontakta alltid oss på info@artofveda.com innan du returnerar så du får veta vilken adress du ska skicka tillbaka till, och för att du ska få dina pengar tillbaka. Glöm inte att lämna med ditt ordernummer för snabbare hantering. OBS! Programvaror, digitala medier och eventuella plomberingar måste vara obrutna för att kunna returneras.  Enligt Distans- och Hemförsäljningslagen 5 § gäller inte sedvanlig ångerrätt om "en vara som skall tillverkas eller väsentligt ändras efter konsumentens särskilda önskemål eller som annars skall få en tydlig personlig prägel".

VILLKOR – FÖRETAG
För företag gäller köplagen. Köplagen är, till skillnad från Konsumentköplagen, dispositiv vilket innebär att företag kan avtala annat än vad lagen föreskriver. För företagskunder gäller 14 dagar öppet köp i oöppnad förpackning. Öppet köp gäller EJ ramar eller måttbeställda produkter eller beställningsvaror. Om Du är osäker på vad som är en beställningsvara, fråga alltid innan köpet. Vid alla returer enligt ovan återbetalas priset för varan, dock ej någon fraktkostnad. Vid alla returer, med undantag för eventuella felleveranser från oss, står ni för er fraktkostnad till Art of Veda.

PRISER
Samtliga priserna anges i svenska kronor inklusive moms, 25% moms förutom på böcker som är 6%. Du kan välja att se priser och det sammanlagda varuvärdet inklusive eller exklusive moms. Faktureringsavgift visas alltid inklusive moms. Momsbelopp visas även i kronor innan du bekräftar ordern.

Minsta ordervärde är 300 kronor exklusive frakt och ev. faktureringsavgift.

BETALNING
Art of Veda erbjuder betalning via Klarna både för företag och privatpersoner. Klarnas fullständiga betalningsvillkor kan du läsa genom att klicka på respektive bild nedan. Väljer ni Klarna som betalningsmetod kan leveransen endast ske till er folkbokföringsadress!

PRIVATKUNDER FÖRETAGSKUNDER
Klarna KCO - Privatkund Klarna FöretagÄGANDERÄTTFÖRBEHÅLL
Alla varor du beställt är Art of Vedas egendom tills att full betalning kommit oss tillhanda.

REKLAMATIONSVILLKOR
För att reklamera en felaktig eller defekt vara ber vi dig kontakta oss omgående för att få ett returnummer. Vi skickar dig en ny vara utan någon extra fraktkostnad, förutsatt att varan finns tillgänglig. Kan vi inte ersätta dig med en ny vara gör vi en återbetalning till dig när vi fått den defekta varan i retur. För retur av defekta varor skickar vi en fraktsedel med betalt porto. Observera att erhållande av returnummer ej är att likställa med godkänd reklamation. Returnumret ni anhåller från Art of Veda är giltigt i 14 dagar. Om vi ej mottagit er retur inom 14 dagar från utgivandet blir returnumret ogiltigt. Ni måste då ansöka om ett nytt returnummer innan retur kan ske. Varor som återsändes utan returnummer kommer att returneras till er utan åtgärd och ni debiteras fraktkostnad enligt gällande prislista. Returer bör lämpligen återsändas i originalförpackning eller annan för produkten lämplig förpackning, samt väl förpackade i ordentligt ytteremballage (exempelvis brun wellpappkartong). Eventuella transportskador under returfrakten till följd av bristfällig förpackning debiteras dig som kund. Vid reklamation skall kund kontakta Art of Veda via e-post och uppge ordernummer samt orsak till reklamationen. Art of Veda kontrollerar/testar insända varor i enlighet med din felbeskrivning, det är därför en fördel om den är så utförlig som möjligt. Om varan är felfri debiteras en avgift om f.n. 300 kr exklusive moms för att täcka Art of Vedas kostnader för returen. Tänk på att ni ansvarar för risken vid returfrakt. Denna risk innefattar bland annat att returen kommer bort under frakt. Använd därför gärna fraktsätt där försändelsen går att spåra, och spara inlämningskvittot.

Vid eventuell tvist finns EUs site för registrering av ärende på denna länk