Konstnärer
Galleri
Utställningar
Konstkurser
 
 

Konsttips

 

Fyll din dag med konst. Ditt sinne är din trädgård. Vårda den, ge den näring och inspiration. Fyll din dag med konst, exempelvis genom att följa konstbloggar, konsttwittrar och ha ett litet mini-konst galleri i din telefon. Här kommer några av mina konsttips.

   

Konstappar för din mobil

 

Samtidskonst

Appen Flaneur Art Gallery låter dig njut av samtidskonst på din android-eller iphone telefon. Flaneur Art Gallery är en konstutställning som är tillgängligt helt gratis. Utställningar ändras regelbundet och kommer att introducera dig till intressanta konstnärer.

länk till appen för
iphone
android

 

Gatukonst

Gömt i världen, finns det vackra och unika verk av gatukonst, bilder som visar det gemensamma livet. Mest känd av gatukonstnärerna är Banksy och på länken nedan kan ni hitta en app som tar er genom Bristols "street art" by Banksy.
Länk till appen.
 

Modern & klassisk konst

Art Academy appen är ett konstgalleri med en stor samling av målningar, museer, målare, tapeter. 4000 målningar, 700 målare och 300 museer! Appen är en konstreferens app för modern och klassisk konst. Denna virtuella konstgalleri låter användaren lära sig mer om målningar och konstnärer och dela sina resultat med vänner. Dessutom kan man bläddra bland samlingar från de bästa museerna i världen och hitta dem på en karta. Gratis.

länk till appen för Android

 

Konsttwittrare

 

Följ Tate på Twitter

Konstinspiration via twitter från Tate Art galleries i England; Tate Britain, Tate Modern, Tate Liverpool & Tate St Ives. 

Följ Tate på twitter