Konstnärer
Galleri
Utställningar
Konstkurser

Akrylfärger

Akrylfärg SENSE by Veda
Hög kvalitet, prisvärd och skonsam mot miljön. Fri från kadmium!
Akrylfärg System 3
Hög studiokvalitet. Högkvalitativa pigment. Utmärkt ljusbeständighet.
Akrylfärg Amsterdam
Hög studiokvalitet. Stort utbud av färger med hög ljusäkthet och ljusbeständighet. Rena och icke-bleknande pigment.
Akrylfärg Rembrandt Artist
Högsta artistkvalitet. Färgintensitet, konsistens och varaktighet är superb. Perfekt ljusäkthet och högsta ljusäkthetsbetyg. Jämn lyster samt en lätt konsistens.
Akrylfärg Cryla Artists
Högsta artistkvalitet. Hög, ljusäkta och permanent pigmentering. Unik, tung, smörig känsla.

Akvarellfärger

Akvarellfärg Artists' Watercolour
Högsta artistkvalitet. Fyllig, lättflytande färg med de bästa pigmenten.
Akvarellfärg Winsor & Newton Artist
Högsta artistkvalitet. Rena, färgstarka kulörer. Högsta pigmentrenhet, ljusäkthet och beständighet.
 
 
 

Oljefärger

Oljefärg Beckers A Artist
Högsta artistkvalitet. Noggrant utvalda färgpigment.
 
 
 
 

Temperafärger

Temperafärg Källmans konstnärsfärg
Högsta artistkvalitet. Receptet kommer ifrån den berömde konstnären och grundaren av Vedic Art - Curt Källman. Tillverkas för hand av Johannes Källman.
 
 
 
 
 

Färgpigment

Pigment Sennelier
Högsta artistpigment. Kulörerna har olika vikter pga pigmentens densitet.
 
 
 
 
 

Målartips akrylfärg


Om akrylfärg

Akrylfärg är en snabbtorkande konstnärsfärg som innehåller färgpigment blandat med ett akrylbindemedel. Färgen blev kommersiellt tillgänglig 1955 då en amerikansk färgtillverkare var den första som började tillverka den. Akrylfärger är vattenlösliga tills de har torkat och har lägre lyster än till exempel oljefärg. Precis som inom oljemåleriet kan man tillsätta olika målningsmedium för att förändra färgens egenskaper. Till exempel öka transparensen, förlänga torktiden eller göra färgen blankare.


Målartips akvarellfärg


Om akvarellfärg

Akvarellfärg finns i två huvudtyper: Vattenlösliga färgämnen, som sugs in i papperet. Mycket fint rivna pigment som har gummi arabicum som bindemedel. Akvarellfärg i bättre kvalitet saluförs i små fyrkantiga koppar av ungefär en sockerbits storlek. Det förekommer också akvarellfärger i pastaform i tub och flytande i flaska. Akvarellfärg finns i två kvaliteter: Artistfärg som är tät och s.k. soläkta.
Studiokvalitet med visst avkall på diverse egenskaper.


Målartips oljefärg


Om oljefärg

Oljefärg är en långsamtorkande färg som består av färgpigment och en oxiderande olja, oftast används linolja. Oljefärg blev populär bland konstnärer på 1400-talet. Oljefärg stelnar genom att oljan i färgen oxiderar. Det är en egenskap som bara vissa oljor har, till exempel linolja, allmofröolja och safflorolja. För att förändra färgens egenskaper kan man tillsätta olika ämnen i färgen, till exempel målningsmedium för att göra färgen mer transparent. Vita oljefärger torkar långsammare en andra färgtoner därför att man istället för linolja ofta använder den mer långsamtorkande saffloroljan för att minska färgens gulnande. Tack vare att färgen torkar så långsamt ger det konstnären möjlighet att skapa mjuka toningar.