Konstnärer
Galleri
Utställningar
Konstkurser
 

 

Ylva Östlund

 
 

Övertygad om att jag var ett hopplöst fall med penslar och färg trotsade jag rädslan och provade en helg med Vedic art hösten 2008. Det blev starten på något jag aldrig trott var möjligt för mig. Att måla. Skapa. Förhållningssättet i Vedic art har hjälpt att befria mig från en del av alla de tokiga föreställningar jag haft om mig själv och skapandet. En del finns kvar, men de försvinner nog med tiden de också.

Jag målar för den glädje det ger mig! För den känsla som infinner sig när färg och struktur läggs på duken, för känslan inombords när jag sveper med handen över duken och för de känslor som kommer när processen för mig inåt på en resa i min inre värld. Nyfiket och ibland ångestfyllt följer jag med dit den leder mig. Jag skapar för att läka, för att beröras och att få beröra. 

 

Att måla kan ibland vara väldigt laddat, den inre kritikern finns där stark och tjatig, men så kommer modet, och ibland befriar mig från de begränsande föreställningar jag har om mig själv och livet. Då uppstår glädje! Glädjen att få finnas till och vara en del av Skapelsen.  Jag tror att vi finns för att njuta, leka och glädjas. Ibland kommer lite el mycket bekymmer mellan oss och det, men skapandet för mig närmare mitt ursprung. Att skapa och få vara kreativ i någon form oavsett resultat, är varje människas födslorätt. Mitt skapande tar sig inte bara uttryck i form av tavlor utan även genom att skriva och göra ett och annat kort.

Välkomna till Ylva Östlund!

För att njuta av eller inhandla min konst, kontakta mig:
Webb: Facebook
E-post: ylva-ostlund@telia.com
Adress:  
Telefon: 073-5665616